Facebook's Influence In Consumer Consumption Of News Growing

Miért titkosak az esküvői szolgálatók árai?

Sajnos egyre elterjettebb, hogy abszolút nem látni árakat egy szolgáltatást nyújtó esküvői fotós, vagy videós oldalán.

Akárhogy is nézzük, a legrelevánsabb információ hiányzik az esküvői szolgáltató oldaláról. Mégpedig az ár.  Persze, lehet mondani, hogy a konkurencia nem tudhatja, vagy hogy egyedi árakkal dolgoznak. De példaképpen, ha felmegyek egy webshopa, és nincsenek kinn árak, akkor értelmetlen az egész. Könyörgöm, valami tájékoztatú jellegű árat lehetne nyugodtan megadni. Az árajánlatkérő e-maileknek a felét meg lehetne spórolni.

De mégis hol van elásva a történet? Azért nem adnak meg árakat, mert azt “valóban személyre szabják”. Az árajánlatkérő űrlap, és a leendő ügyfél facebook profilja segítségével a szolgáltató “belövi” a leendő ügyfél pénztárcájának vastagságát, és eszerint ad árajánlatot. Az olyan felirat, mint “telefonon keresztül nem áll módunkban árajánlatot adni”, vagy ha nincs  megadva telefonszám, biztosítják a leendő ügyfelet a “személyre szabott, egyedi” árajánlatról.

Feltehetően, az impresszum, ár és egyéb elérhetőségek nélküli esküvői fotós és esküvői videós oldalak gazdái, az adóhatósággal sem ápolnak baráti viszonyt. Ezért nem áll az érdekükben árakról szóló információt megosztani, nehogy egy későbbi eljárás során bizonyítékul szolgáljon.

És ügye üzletet, csak jól leinformálható, impresszummal, adószámmal ellátott szolgáltatóval kötünk, nehogy a pénzünk után fussunk. Hiszen senki sem vallhatja magát hivatásos, profi esküvői szolgáltatónak,  adószám nélkül.

TwitterShare

6 hozzászólás a(z) “Miért titkosak az esküvői szolgálatók árai?” bejegyzéshez

  1. Szia!

    Ez nem így van, én pl sose lőttem be árat az alapján, hogy kinek milyen a FB profilja, sőt nagyon ritka eset az amikor egyáltalán megnézem.
    Az ár azért nincs kint a legtöbb esküvői szolgáltatónál, mert nem csak egy összeg szeretnénk lenni, hanem szeretnénk vele kapcsolatot létesíteni, két három mondatot váltani vele, ezáltal kicsit a személyiségünket is átadjuk, nem csak az árainkat. =)

  2. Üdv!
    Móninak igaza van a személyes kapcsolatot illetően.
    Viszont!
    Ki szeretne úgy bevásárolni, hogy csak a kasszánál derül ki mennyi az annyi!?
    (persze nincs tétje, de effektív kezdheted újra a vásárlást ha nem felel meg. Ismét idő és energia befektetés, telefonálgatás)
    Szerintem egy tól-ig árat illene feltüntetni.

  3. Inkább mint a hipermarketekben található árellenőrző készülékek amikor még eldöntheted hogy kell e neked a termék, de szerintem ezzel semmi gond sincs. Kérdezni szabad és ha a szolgáltató ezzel akarja megnövelni a levelezését, szíve joga. Persze ott a másik oldal. A szolgáltató lehetőséget kap hogy személyesen a párt szólítsa meg, ami sokkal többet ér mint egy honlap

  4. Szerintem a titkolózásnak alapvetően 2 oka van:

    1. Több esetben is hallottam olyat, hogy egyik kolléga a másik alá ígért az ajánlatkérő párnál, mert ismerte az árakat.

    2. Ha csak a személyes találkozón derül ki, hogy az adott kolléga mennyiért dolgozik, akkor még mindig ott a személyes meggyőzés-és varázs ereje. Arról nem is beszélve, hogy a fotósok esetében online nem tudsz fine art albumot mutatni. :)

  5. Azért nem teszek ki árakat, mert szeretném ha a megrendelő a minőség és nem az ár miatt választana.
    Egy custom shop sem tesz ki árakat. Normál esetben a látott fotók alapján kéne fotóst választani.
    Igen, egyénre lehet szabni az árat, sőt Nyíregyházán valószínűleg nem ugyanaz lesz az ár mint Sopronban.
    Ha engem bárki megkeres, az az első kérdésem, hogy körülnézett-e már és más fotósnál, és érdeklődött-e. Ha azt mondja nem, akkor mindig mondom, hogy nézzen körül, és ha még mindig engem választ, akkor jöhet a személyes találkozó, a fine art album, stb. És a személyes találkozó azért is fontos, mert lehet, hogy nekem nem lesz szimpatikus a pár vagy mást stílust szeretnének mint amit én képviselek, és akkor nem vállalom el akkor sem, ha tízszer annyit fizetnének mint másnak.

Vélemény, hozzászólás?