EOSM

Az EOS M

MIért jó ez EOS M széria?

Természetesen mert szép, pici, és nem utolsó sorban Canon:) De milyen előnyökkel jár egy ilyen gép használata? Elsősorban élvezhetjük a tükörreflexes minőséget egy kompakt könnyű vázban. A hozzá készült EF-M sorozat mindegyike egy gyöngyszem.

De mégsem ebben mutatkozik meg az ereje. Tükör nélküli rendszer lévén nagyon rövid a kihuzat (a szenzor és a bajonett távolsága). Ez azért hasznofd50s, mert megfelelő adapter segítségével gyakorlatilag bármilyen objketívet fel lehet rá tenni, nem lesz gond a végtelennel. még a régi M42-es modelleket vagy akár egy ritka Canon FDobjektívet ami olcsón beszerezhető .

 

Sőt, a canon kiad hozzá egy EF-EOS-M adaptert, amely segítségével bármilyen EOS rendszerű objektívvel használható AKTÍVAN!!! Ez más gyártóknál sajnos nem lehetséges a már korábban említett mechanikus vezérlés korlátai miatt. A SONY (Sony NEX) és a Nikon (Nikon 1) a tükörnélküli modell fejlesztésénél mellőze saját elavult bajonett rendszerét és a canon által elsőként kifelesztett pusztán elektronikus csatlakozással és ehhez való objketívekkel lehet csak használni.

Na jó, a sonynak van adaptere a 2 rendszer közé, de véleményemszerint nem az igazi:)

Sony-A7-lens-adapter

Ez egy alaktronikus rendszert alakít át mechanikussá, míg a Canon esetében hasonló képpen van felépítve, mint egy közgyűrű. Nem iktat sem elektronikát, sem mechanikát a váz és objektív közé, Pusztán a kihuzat növelésére szolgál, és a sorérintkezőket köti össze.

TwitterShare

Vélemény, hozzászólás?